Varför fungerar infraröd bastu?

Varför fungerar en Infraröd bastu och infraröd strålning så bra ?

En Infraröd bastu fungerar  för att den tillåter cellerna i kroppen att “öppna” sig så att dom enkelt kan frigöra toxiner na dom har i sig. När sedan värmen i kroppen höjs inser kroppsintelligensen att den enkelt kan frigöra detta  överskott snabbt via huden, som är kroppens största utrensningsorgan.

Den Infraröda strålningen i våra bastuar har förmågan att göra vatten hanterbart ( som normalt kräver mycket energi för att bearbetas) i kroppen och på detta sätt ge möjlighet till att frigöra toxiner och slaggprodukter som sitter i cellerna.

 

En infraröd bastu gör att vattnet i din kropp börjar vibrera. Kroppen är till ca 70% vatten, så denna vibrationen har en djupgående effekt även på vävnaderna. Processen möjliggör en djupare penetrering av energi, som både värmer atomer.Denna händelserna stimulerar en  frisättning av toxiner. Värme som genereras i en infraröd bastu gör att kapillärerna att expanderar vilket hjälper blodcirkulationen och öka ämnesomsättningen. Detta aktiverar även vävnader att producera nödvändiga enzymer.

Jämför man en infraröd bastu med en vanlig bastu som värmer huden ytligt, så har en vanlig bastu över 100 graders värme i luften. I bastun värms dina lungor upp mycket snabbt och skapar en smärre shock för kroppen. En infraröd bastus infraröda strålning penetrerar huden till ett djup av 5-7 cm. Här börjar svettkörtlarna att frigöra svett redan innan kroppen värmts upp till en obehagligt hög nivå. På detta djup om 5-7 cm stimuleras även våra fettceller vilket leder till en frisättning av toxiner upp till hudytan. Jämfört med andra bastur som bara värmer 20% av luften absorberas upp till 93% av värmeenergin från en infraröd bastu av våra vävnader. Därav är anledningen till att den energi som släpps ut av en infraröd bastu mycket lättupptaglig och kan tas emot av våra kroppar.
En infraröd bastu har denna viktiga och verksamma förmågan för när vattnet har blivit lättrörligt i kroppen kan toxiner mm gå ut den kortaste vägen via huden med hjälp av värmen som alstras i en infraröd bastu.
Därför frigör bastubad med en Infraröd bastu en svettning med 6-7 ggr mer  toxiner än en vanlig bastu!
Principen är enkel och fungerar väldigt bra, så bra att infraröd bastu gör att kroppens egna självläkande processer effektiviseras mångfalt och utrensning automatiskt sker då svett från en infraröd bastu kan innehålla upp till 15 % toxiner, fettsyror mm.
Idrottare har funnit att infraröd bastu hjälper dom vid återhämtning av skador men även personer med smärta, värk och t.ex fibromyalgi har märkt stor nytta med bastubad av infraröd bastu. vi skall inte glömma att infraröd bastu används flitigt i viktminskningsprogram! Varför kan man undra?
Din hud är det största organet i kroppen. Det subkutana fettlagret ligger precis under huden. En infraröd bastu avger strålar vars värme stimulerar våra fettceller att släppa det ackumulerade skräp som de har hållt hålla fast vid. Vidare stimulerar en infraröd bastu också talgkörtlarna att frigöra skadliga gifter såsom petroleum, bensin, kvicksilver och andra tungmetaller. Ansamling av toxinerna blockerar blodcirkulationen, syresättningen, näringstillförseln samt frigörande av avfall från kroppen. Människor har normalt svårt att frigöra gifter som inte bara kan forslas iväg omedelbart efter inträde i kroppen utan dessa lagras i våra kroppar. En av orsakerna till att en infraröd bastu är så bra med en mängd olika sjukdomar är möjligheten för IR vågor att påskynda avlägsnandet av toxiner väldigt snabbt som ofta är orsaken till många hälsoproblem.

Människor tar inte bara in den infraröda strålningen, hon släpper ut den också. Den urgamla konsten med healing är faktiskt förmågan att frigöra långvågig infraröd energi från healern till patienten! Nivån på långvågig infrarött ljus som varje enskild människ producerar speglar deras allmänna hälsa. När de blir sjuka går deras strålning av långvågig infraröd går ner, och vid ökning av infraröda vågor återställs hälsan.

Läs även denna post om skillnad mellan Infraröd bastu och vanlig bastu. Det finns en hel del att berätta om Infraröd bastu och vi återkommer i ämnet när vi hittar ny intressant information.

Vill Du ha Hjälp med något? LÄS VÅR FAQ eller chatta med oss!

Måndag - Fredag 9-17
Lör Söndag STÄNGT
Infrarodbastu.org
Långhagsvägen 8
77633 Hedemora
0707313707
Scroll to Top

don't worry
be happy.

Vi UPPGRADERAR webbsidan
Vi beklagar BESVÄRET!


SNART KOMMER 2020 ÅRS MODELL KUNNA FÖRBESTÄLLAS till rabatterat pris