Frågor och svar

Fråga: Går jag verkligen ner i vikt med IR bastu?

SVAR: Vetenskapliga studier visar att en 30 minuters session i en långt infraröd bastu kan bidra till ökad minskning av gifter och lagrat fett med upp till sex gånger nivån en traditionell bastu eller vanlig motion kan uppnå. Detta beror på att infrarött ljus tränger djupt in i vävnaden och den unika ljusvåglängd verkar för att bryta ner toxiner (bekämpningsmedel, tungmetaller etc.), celluliter och fetter. Eftersom du kan svettas upp till tre gånger mer än vad du gör i en traditionell bastu, sköljs dessa föroreningar sedan  till hudytan där du kan helt enkelt duscha bort dem. I en behaglig 30 minuters lång  bastubad med IR kan man förlora upp till 800 kcal. Jämför det med att cykla i 1,5 timmar: 200 kcal.

Fråga: Får jag bättre hud med IR bastu?

SVAR: Infraröd värme bidrar till att utveckla kroppens kapillära nätverk. Detta ökar blodcirkulationen till din skinn yta. Tillsammans med infraröd värme är super rengörande effekt, kommer du att se en märkbar förbättring i hudens struktur, hy och ton.

Fråga: Hjälper IR bastu mot smärta och värk?

SVAR: Vårdpersonal har använt infraröda lampor i flera årtionden för att behandla muskel-och ledbesvär på grund av infraröd s djupt penetrerande värme. Den långt infraröd bastu design och patenterad infraröd teknik garanterar ett ökat flöde av syrerikt blod till smärtsamma områden hjälper till att spola bort toxiner och underlätta stelhet, värk och ömhet från artros, över arbetet, eller dålig hållning.

Fråga: Är IR bastu bra för hjärtat?

SVAR: När du svettas mer, jobbar ditt hjärta hårdare för att pumpa mer blod. Ett enkelt 30 minuterspass i en infraröd bastu motsvarar en promenad eller joggning i 10 till 15 kilometer och utan någon inverkan på dina knän och leder!

Fråga: Är IR bastu bra mot celluliter?

SVAR: Europeiska skönhets specialister införlivar regelbundet infraröd bastubad i program för att minska celluliter. Eftersom den infraröda värmen tränger tre gånger så djupt som konventionell bastu är det betydligt mer effektivt på att bryta ner svårthanterbara celluliter och främjar en mer ungdomlig och vackrare hy.

Fråga: Hur är immunförsvaret och IR kopplat?

SVAR: Infraröd bastu med IR värme höjer din kroppstemperatur, vilket skapar en konstgjord feber, som i sin tur aktiverar och stimulerar kroppens immunförsvar. Kombinerat med bortfrandet av gifter och avfall, blir motståndskraften mot sjukdomar märkbart förbättrad.

Fråga: jag vill göra en detoxkur. Rekommenderar man att göra detoxkurer med IR?

SVAR: IR är idealisk för Detoxkurer!
Huden betraktas som den tredje njuren i kinesisk medicin och svettning bidrar då till rejäl utrensning. Dr Toshiko Yamazaki, MD äger en klinik i Japan där hon har gjort omfattande forskning om de terapeutiska användningarna av infraröd. I sin bok, “The Science of Infrared Therapies”. Där förklarar hon att en av anledningarna att FIR (infraröd) har positiva resultat i en mängd olika sjukdomar är förmågan hos FIR vågor för att ta bort gifter, som ofta är kärnan i många hälsoproblem. Människor är enligt henne en biologisk ackumulering är gifter som inte kan avlägsnas omedelbart efter inträde och därmed lagras i våra kroppar. När exempelvis giftiga gaser, såsom svaveldioxid, koldioxid eller giftiga ämnen, bly, kvicksilver eller klor möter stora vattenmolekyler, kapslas dom in i stora vattenklusters. Om dessa gifter ackumuleras, blockeras blodcirkulationen och cellernas energi blir nedsatt. IR gör att vattenmolekylen frigör skräpet och eftersom finfördelningen av vattenmolekyler inträffar frigörs inkapslade gaser och andra giftiga ämnen ut ur blodströmmen, vilket är den snabbaste vägen ut. Risken att basta med IR är att basta men att inte svettas. Då frigörs gifterna men dom går inte ut ur systemet lika lätt utan cirkulerar då runt i kroppen och man får mer problem. Se därför till att hellre basta så du svettas när du bastar!

Fråga: Är Infrörött ljus säkert?

A: Absolut! Infrarött ljus energi är fördelaktigt och inte alls skadligt för kroppen till skillnad från Ultra Violet, röntgenstrålar eller mikrovågor. Infraröd energi finns överallt och produceras även av våra egna celler, som kommer från vår hud och från handflatan. Infraröd strålning har undersökts och använts i medicinsk praxis för över hundra år. Många förlossningsavdelningar på sjukhus använder infraröda lampor för att värma nyfödda med. Idrottsmedicin har länge accepterat och använt IR för att främja läkning av stukningar och smärta. NASA har också ingåtts efter långa studier på 1980-talet att Infraröd terapi är det bästa sättet för astronauterna att behålla sin kondition på långa rymdfärder.

Fråga: Varför svettas man upp till 3 ggr mer med IR mot vanlig bastu fast temperaturen bara är hälften?

SVAR: Detta går eftersom infraröd är en strålande värmekälla. Detta innebär att det värmer vår kropp direkt i stället för att värma luften först, ungefär som solen värmer vår kropp en kall vinterdag. Det är en stor skillnad mellan en infraröd bastu och en traditionell bastu. Det finns inget behov av het luft som i en vanlig bastu som kan orsaka andningsproblem och yrsel. En Infraröd Bastu förbrukar bara 20% av energin på att värma upp luften, resterande  80% värmer direkt kroppen till ett djup av ca. 4,5 cm. Denna djupa penetration av strålningsvärme producerar upp till 3 gånger mer svett i kroppen och stimulerar djupare vävnader och organ för att frigöra lagrat fett och toxiner. Denna välgörande resonans och den låga temperaturen möjliggöra en enklare borttagning av gifter och fett i svetten, och lämnar användaren känslan av en riktig detoxkur och förnyelse..

Fråga: Hur bränner jag fett eller skapar fettförbränning med IR?

A: När vår kropp värmer upp hjärtat pumpar blodet snabbare i kroppen och till extremiteter såsom huden. Muskler arbetade under träning producera värme och kroppen behöver för att kompensera. Det bästa försvaret kroppen måste överhettning svettas eftersom svett avdunstar från huden tar värmen med sig. Vår kropp förbrukar därmed energi för att producera svett – 1g svett kräver 0,586 kcal i förbränning! En vanlig person kan lätt svettas ut upp till 1 liter vätska eller mer i en enda bastu session – motsvarigheten i svett att springa 10-15 km.
Genom att sitta i bastun börjar kroppen svettas, pulsen höjs och kapillärerna vidgas och hela kardiovaskulära systemet kommer igång. Därför har IR många liknande kardiovaskulära fördelar som t.ex löpträning.

Fråga: Hur ofta kan jag använda långt infraröd bastu?

Svar: Som med någon form av motion är det viktigt att bygga upp en toleransnivån man har. På samma sätt bör man vid första användet av infraröd bastu börja långsamt och öka behandlingstiden och temperaturen för varje dag. Använd en lägre temperatur (40 ° C) under ca 15-20 minuter 3 gånger i veckan initialt och ha på ev. fläkt ( för den portabla) på låg nivå men kom ihåg att se till att du brjar svettas. Om du inte svettas skall du sitta och vänta tills du börjar svettas.
Efter ett tag kan man njuta av dagliga sessioner upp till 35-60 minuter om man märker att man klarar av det!

 F: Kan vem som helst använda en långt infraröd bastu?

Svar: Nästan alla. Från unga till gamla då dom tycker det är en säker och trevlig behandling. Men skulle någon med särskilda hygienkrav konsultera sin sjukvårdspersonal innan du använder. De med lågt blodtryck bör rådfråga sjukvårdspersonal innan du använder en infraröd bastu har medicinsk forskning visat dock att infraröd terapi är bra för att träna hjärt-kärlsystemet hos de med lågt blodtryck. De med hemofili är inte rekommenderas att använda någon form av värmebehandling med en infraröd bastu på grund av den stora utvidga effekten på hjärt-kärlsystemet. Gravida kvinnor eller de som tror att de kan vara gravid också avråds alla former av värme terapi, inklusive infraröd bastu tills efter det att barnet är fött. Se mer på denna sidan

Fråga: Är infraröd bastu verkligen effektiv för smärtlindring?

SVAR: Befrielse från artritiska leder och smärta i nedre ryggen är vanligt med IR för många människor. Forskning har också visat Infraröd terapi effektivt hanterar alla typer av muskel eller skelettvärk och smärta. En av de främsta orsakerna till dess förmåga att göra detta är genom utvidgande av kapillärer i områden i samband med smärta som gör att syrerikt blod för att skölja området och ta med sig syror och metabola avfall som byggts upp bidrar till stor del (vår notering!) till smärta, ömhet, fibromyalgi och stelhet. Många människor som har haft svårt att sova från smärta och stress har funnit djup vilsam sömn är återigen tillgänglig för dem genom att använda långt infraröd bastu.

Posted in Infraröd bastu Frågor och svar | Leave a comment

Infraröd Bastu Pris

Traditionell Infraröd Bastu pris

En traditionell Infraröd Bastu priser beror på flera faktorer bl.a

1. Vilket träslag man använder i den.
2. Vad man vill ha för accessoarer till den
3. Storleken är givetvis avgörande för infraröd Bastu Priset.

Våra mest sålda “normala” infraröd bastu är  tvåmansbastu med många fördelar mot en traditionell bastu. Man får, som alltid, överväga för och nackdelarna .. En stor fördel är priset som är ca en tredjedel, dvs 70% billigare än andra konventionella infraröda bastu priser.

Hemlock eller Ceder?
Cederträ anses vara det bästa träslaget för IR men hemlock fungerar mycket bra.

 Accessoarer.
Idag finna allt möjligt att få till en IR bastu. Vi tcker att man skall sitta i lugn och ro när man bastar och vara i processen. Om du lyssnar på musik, välj en lugn musik som är avslappnanade. Effekten av att vara i en IR bastu kommer när man vilar. Då tränger strålningen in och man får ut mer toxiner ur kroppen. Så välj en stereo om du måste men använd den på rätt sätt!

 

 

 

 

 

Posted in Infrarös bastu pris | Tagged , | Leave a comment

Varför fungerar infraröd bastu?

Infraröd bastu :
Varför  fungerar Infraröd strålning egentligen?

En Infraröd bastu fungerar  för att den tillåter vattencellerna i kroppen att bli strukturerad eller små i sin klusterstorlek. Detta är en mycket viktig faktor att titta på vid utrensningen som sker med hjälp av infraröd strålning.

En infraröd strålning i dessa bastuar har förmågan att göra vatten hanterbart ( som normalt kräver mycket energi för att bearbetas) i kroppen och på detta sätt ge möjlighet till att frigöra toxiner och slaggprodukter som sitter i kroppen.

En infraröd bastu gör att vattnet i din kropp börjar vibrera. Kroppen är ca 70% vatten, så denna vibrationen har en djupgående effekt på vävnader. Process möjliggör en djupare penetrering av energi, som både värmer atomer och orsakar vattenmolekyler att bryta sig till mindre sk. kluster. Båda händelserna stimulerar en lätt utsättning av toxiner. Värme som genereras i en infraröd bastu gör att kapillärerna att expanderar vilket hjälper blodcirkulationen och öka ämnesomsättningen. Detta aktiverar även vävnader att producera nödvändiga enzymer.

Jämför en infraröd bastu med en vanlig bastu som värmer huden ytligt, har över 100 grader värme i luften i bastun värms dina lungor upp mycket snabbt och skapar en smärre shock med din kropp. En infraröd bastus infraröda strålning penetrerar huden till ett djup av 5-7 cm  börjar dina svettkörtlar frigöra svett redan innan kroppens kärna värmts till en  obehaglig nivå. På det djup om 5-7 cm stimuleras våra fettceller vilket leder till en frisättning av toxiner till ytan. Jämfört med andra bastur som bara värmer 20% av luften absorberas upp till 93% av värmeenergin från en infraröd bastu av våra vävnader. Därav anledningen till att den energi som släpps ut av en infraröd bastu mycket lättupptaglig och kan tas emot av våra kroppar .
En infraröd bastu har denna viktiga verksamma förmågan och när vattnet har blivit lättrörligt i kroppen kan toxiner mm gå ut den kortaste vägen via huden med hjälp av värmen som alstras i en infraröd bastu.
Så mindre storlek på vattenkluster + värme = svettning med toxiner!
Principen är enkel men fungerar väldigt bra, så bra att infraröd bastu gör att kroppens självläkande processer effektiviseras mångfalt och utrensning automatiskt sker då svett från en infraröd bastu kan innehålla upp till 15 % toxiner, fettsyror mm.
Idrottare finner att infraröd bastu hjälper vid återhämtning vid skador och personer med smärta, värk och t.ex fibromyalgi har märkt stor förbättring med infraröd bastu.

Din hud är det största organet i kroppen. Det subkutana fettlagret ligger precis under huden. En infraröd bastu avger strålar vars värme stimulerar våra fettceller att släppa det ackumulerade skräp som de har att hålla fast vid. Vidare stimulerar infraröd bastu också talgkörtlarna att frigöra skadliga gifter såsom petroleum, bensin, kvicksilver och andra tungmetaller. Ansamling av toxiner blockerar dessutom blodcirkulation, syresättning, näringstillförsel samt frigörande av avfall från kroppen. Människor har svårt att frigöra gifter som inte bara kan forslas iväg omedelbart efter inträde i kroppen utan dessa lagras i våra kroppar. En av orsakerna till att infraröd bastu är så bra med en mängd olika sjukdomar är möjligheten för IR vågor att påskynda avlägsnandet av toxiner som ofta är orsaken till många hälsoproblem.

Människor tar inte bara in infraröd strålning, hon släpper ut den också. Den urgamla konsten med healing är faktiskt förmågan att frigöra långvågig infraröd energi från healern till patienten. Nivån på långvågig infrarött som varje enskild producerar speglar deras allmänna hälsa. När de blir sjuka går deras strålning av långvågig infraröd går ner, och vid ökning av infraröda vågor återställs hälsan.

Läs även denna post om skillnad mellan Infraröd bastu och vanlig bastu. Det finns en hel del att berätta om Infraröd bastu och vi återkommer i ämnet när vi hittar ny intressant information.

 

 

Posted in infraröd bastu | Leave a comment