Skillnad IR bastu och vanlig Bastu

Bastubad: 5 Viktiga Fördelar med IR

Varför välja Infraröd Bastu mot Vanlig bastu för bastubad

Bastubad är ju bra men att ha en Infraröd bastu hemma är den fördelaktiga typ av bastu av bastubad som finns idag. Här jämför vi fördelarna mellan infraröd och vanligt bastande vid bastubad:

1. Billigare installation med IR för ditt bastubad

2. Du kommer basta oftare då IR bl.a tar kortare tid att värma upp.

3. Det är billigare drift för ditt bastubadmed en Infraröd bastu.

4. Du får större valfrihet med IR bastu

5 – IR är överlägsen i effektivitet vid avgiftningsprocessen

1. Billigare installation med IR för ditt bastubad

Traditionell ångbastu har funnits en längre tid kräver oftast installation av tegel och murbruk för en effektivt bastubad. En infraröd bastu fungerar med billigare design och använder ofta mindre yta. Träbastu eller portabla infraröda bastuar kan du snabbt och enkelt ta bort men många blir avskräckta över den stora investering en traditionell bastu faktiskt är. Handen på hjärtat, hur många bastubad görs sedan med bastun när den väl installerats?
Med en infraröd bastu får du en lägre investeringskostnad för ditt bastande, men du får mer viktiga fördelar med din infraröda bastu.

2. Du kommer basta oftare!

Du kommer med stor sannolikhet använda en infraröd bastu vid bastubad oftare pga att den går så snabbt att värma upp dig och ytan som du badar bastu i. En traditionell bastu värmer luften medan infraröd bastu värmer objektet. Detta innebär att en traditionell bastu tar 20-30 min innan man ens får upp värmen i rummet. Ett bastubad med FIR bastu är igång på 2 minuter! Det är en mycket viktig detalj som många inte tänker på vid köp av bastu, att det snabbt går att göra ett bastubad.
En infraröd bastu värmer upp objektet i stället för atmosfären som ångbastu gör och detta innebär inte bara en lägre temperatur som krävs för att vara effektiv, men också att bastubad med infraröd bastu kräver betydligt mindre utrymme än en traditionell ångbastu.

3. Billigare drift för ditt bastubad

Med färre arbetande delar, lägre arbetstemperatur och en mindre storlek är en infraröd bastu även det mer prisvärda alternativet jämfört med traditionell ångbastu vid bastubad. Den penetrerande karaktären av infraröda strålar innebär också att den infraröda enheten arbetar vid lägre temperaturer och kräver mindre energi att driva vilket leder till minskade kostnader. Infraröd bastu har en mer koncentrerad och bättre värmekälla då den värmer upp objektet i stället för atmosfären vilket resulterar i ca. 40 % mindre kostnader.

4. Större valfrihet vid bastubad

Med en infraröd bastu kan du välja var du vill göra ditt bastubad. Med våra portabla infraröda bastuar kan du välja var någonstans du vill göra ditt bastubad. Vill du vara i stugan, i sovrummet, vardagsrummet eller någon annanstans? Det är oerhört bra att ha den valfriheten om man köper en bastu för att förebygga sin hälsa och då kunna var mer flexibel vid sina bastubad, eller om man vill låna ut den till en behövande vän eller släkting.

5 – IR är överlägsen i effektivitet vid avgiftningsprocessen

Du gör ett bastubad för det är skönt men framförallt för att det är bra för kroppen. Avgiftning är en viktig process i kroppen och det har svettningen vid bastubad ansetts vara överlägsen på. Ofta kallas huden den tredje njuren, då den av de viktigaste delarna av kroppen när det gäller att rensa och ta bort gifter. Värmen från en infraröd bastu bryter ner många av de gifter i kroppen, som sedan svettas ut genom huden. De infraröda strålarna tränger långt djupare än den värme som genereras i en ångbastu så trots lägre temperatur kan en FIR bastu bryta ner även de mest motståndskraftiga gifter i kroppen. Se bilden som visar svett från en ångbastu och från en infraröd bastu. Skillnaderna är framförallt två stycken: Mängden svett och färgen på svett. Journal of American Medical Association rapporterade “En måttligt betingad person lätt kan svettas bort en halv liter svett i ettt FIR bastubad och förbränner nästan 300 kcal. Detta motsvarar att löpa i ca 5 km. En värmekänslig person kan lätt svettas ut 600 till 800 kcal utan några negativa effekter. Medan vikten av vätskeförlust kan återfås genom drickande av vatten, kommer dom förbrukade kalorierna inte återtas. ” Ett bastubad med FIR genererar två till tre gånger mer svett än vad som genereras  i en ångbastu. Viktminskningen är matematiskt sett bra eftersom det krävs 0,586 kcal för att producera ett gram svett.  Du kan förbränna 400 eller mer kcal på ett 20 minuters pass med en IR! Jämför detta med kaloriförbränningen mot vad en person som väger 70 kg normalt förbränner vid 30-minuters period inom olika sporter: Förbränningen är i Kcal

kalorier infraröd bastu 2

svett Infraröd bastuSvettningen från bastubad med FIR är upp till 7 ggr mer än svett från traditionell bastu! Svetten från bastubad med infraröd bastu (FIR bastu) är heller inte transparant som den är från ett vanligt bastubad från traditionell bastu utan kan vara från brun till gul-grön!! Urinen efter ett bastubad med FIR är också makabert, se bilderna på skillnad av svett före och efter ett bastubad med FIR bastu. Tester har visat att toxiner går inte ut genom huden också utan dom går ut genom urinen även efter ett bastubad med FIR.

Vill Du ha Hjälp med något? LÄS VÅR FAQ eller chatta med oss!

Måndag - Fredag 9-17
Lör Söndag STÄNGT
Infrarodbastu.org
Långhagsvägen 8
77633 Hedemora
0707313707
Scroll to Top

don't worry
be happy.

Vi UPPGRADERAR webbsidan
Vi beklagar BESVÄRET!


SNART KOMMER 2020 ÅRS MODELL KUNNA FÖRBESTÄLLAS till rabatterat pris