IR bastu risker

Vilka risker finns med ir bastu?

Funderar du på att få en ir bastu ( infraröd bastu) , men du undrar om det är säkert eller inte?
Svaret är: Det är utan diskussion säkert!

Först av allt kan vågen som finns i en ir bastu i enkla termer beskrivas som ett särskilt spektrum av ljus som används i alla typer av vardagliga applikationer. Du kan hitta infravågor i allt från ditt vardagliga CD-spelare till avancerade sökmissilsystem.

Man använder en ir bastu att värma upp kroppen utan att behöva oroa sig över riskerna. Infravågor är osynliga, så man kan varken se, smaka eller lukta på dom. I själva verket har infraröd strålning ingen strålning i sig alls – därför behöver du inte oroa dig för att bli uppvärmd inifrån och ut! Nuförtiden används infraröd strålning på sjukhus eller vid t.ex. utforskningen av rymden.

Det finns många medicinska fördelar med att använda en ir bastu. En konventionell ångbastu värmer faktiskt bara upp den omgivande luften, och således dig indirekt. Den omgivande luften måste värmas till en temperatur på 65 till 95 ° grader för att få igång svettning hos människor. Svettningen i en ir bastu är mer direkt och därför är en IR bastu mycket effektivare för att avlägsna toxiner i systemet.

Risker med ir bastu  behöver du inte ta itu med mind-bedövande värmen i en ångbastu. Temperaturer i en ir bastu blir bara ca 55- 60 ° grader fast det känns varmare. Detta gör att du kan vara i ir bastun längre, vilket ger dig bättre resultat.

Att bli av med oönskade gifter är inte den enda medicinska fördel med att använda ir bastu. Några av de andra fördelarna är : smärta och minskning av artrit, förhöjd energi, hudåkommor hjälps, fibromyalgi eller ömma och värkande muskler. Infraröd strålning kan också tränga djupt in i muskler och leder vilket främjar syresättningen och därmed ökad blodcirkulation.

Att ligga i solen känns bra. Tyvärr påverkas då även av solens ultravioletta strålar som är farliga. Av de många dåliga saker som ultraviolett ljus gör för kroppen är hudcancer utan tvekan en viktig faktor. Med långvågig infraröd behandling ( FIR) kommer du aldrig behöva oroa dig för farliga UV-strålar. Därför är ir bastu ett mycket bra alternativ till solen eller solarier för sin terapeutiska och värmande effekt.

Vi rekommenderar att undvika användning av ir bastu i följande fall:

MEDICINER
Personer som använder receptbelagda läkemedel bör söka råd från sin personliga läkare eller apotekare för eventuella förändringar i läkemedelseffekten när kroppen utsätts förIR vågor eller förhöjd kroppstemperatur. Diuretika, barbiturater och betablockerare kan försämra kroppens naturliga värmeförlustmekanismer. Även droger som antihistaminer kan också få kroppen att vara mer benägen att värma stroke.

IR BASTU OCH BARN

Barnens kroppstemperatur stiger mycket snabbare än vuxna. Detta sker på grund av en högre metabolisk hastighet per kroppsmassa, begränsad cirkulationsanpassning till ökade hjärtkrav och oförmåga att reglera kroppstemperaturen genom svettning. Barn kan basta men om dom vill sluta skall man låta dom göra detta. Troligtvis ökar förmågan att vara i bastum med ökat användande.  Rådfråga barnets läkare innan du använder bastun.

IR BASTU OCH ÄLDRE PERSONER

Förmågan att bibehålla kroppstemperaturen minskar med åldern. Detta beror främst på cirkulationsförhållanden och minskad svettkörtelfunktion. Kroppen måste kunna aktivera sina naturliga kylprocesser för att upprätthålla kärnkroppstemperaturen.

IR BASTU OCH KARDIOVASKULA ( HJÄRTPROBLEM) PROBLEM

Personer med kardiovaskulära tillstånd eller hypertoni / hypotension, hjärtsvikt, nedsatt hjärtcirkulation eller de som tar mediciner, vilket kan påverka blodtrycket, bör vara extremt försiktiga när de utsätts för långvarig värme. Hjärtstressen ökar hjärtproduktionen och blodflödet där den intern kroppsvärmen förs över till omgivningen via huden (svettning) och andningsorganen. Detta sker huvudsakligen på grund av stora förändringar i hjärtfrekvensen, vilket har potential att öka med ca trettio (30) slag per minut för varje gradökning i kroppstemperaturen.

IR BASTU  OCH ALKOHOL

I motsats till folktro är det inte tillrådligt att försöka “svettas ut” en baksmälla. Alkoholförgiftningen minskar en persons omdömesförmåga därför kan de inte inse det när kroppen har en negativ reaktion på hög värme. Alkohol ökar också hjärtfrekvensen, vilket kan öka ytterligare hjärtstressen.

IR BASTU OCH KRONISKA VILLKOR / SJUKDOMAR SOM INNEBÄR SÄMRE FÖRMÅGA ATT SVETTAS

Parkinsons, multipelskleros, centrala nervsystemet tumörer och diabetes med neuropati är tillstånd som är förknippade med svag svettning men kan användas med måttlighet

IR BASTU  OCH PERSONER SOM HAR LÄTT ATT BLÖDA

Användningen av infraröda bastur bör undvikas av alla som har lätt att blöda.

IR BASTU OCH FEBER

En person som har feber ska inte använda någon typ av bastu.

IR BASTU OCH VÄRMEKÄNSLIGHET

En person som har känslighet för värme borde inte använda någon form av bastu.

IR BASTU OCH GRAVIDITET

Gravida kvinnor bör konsultera en läkare innan du använder någon typ av bastu eftersom fosterskador kan uppstå efter en viss förhöjd kroppstemperatur.

IR BASTU OCH MENSTRUATION

Uppvärmning av kvinnornas bäceknomräde kan under menstruationsperioden  tillfälligt öka deras menstruationsflöde. Vissa kvinnor uthärdar denna process för att få den smärtlindring som vanligtvis är förknippad med deras menscykel medan andra helt enkelt väljer att undvika bastuanvändning under menstruation.

IR BASTU OCH LEDSKADOR

Om du fått en ledskada nyligen, bör den inte värmas upp de första 48 timmarna efter  skadan skett eller tills eventuella svullnader avtar. Om du har leder som är kroniskt heta och svullna, kan dessa leder svara dåligt på kraftig uppvärmning av något slag. Kraftig uppvärmning är strängt kontraindicerad i fall av slutna infektioner, om de är dentala, dvs i tänderna, i leder eller i någon annan vävnad.

IR BASTU OCH IMPLANTAT

Metallpinnar, stavar, konstgjorda leder eller andra kirurgiska implantat värms i allmänhet inte upp av infraröda vågor och  man kan säkert bastu med IR. För säkerhets skull kan du kontakta din kirurg innan du använder en infraröd bastu. Användningen av infraröd bastu skall avbrytas om du upplever smärta nära eller på ett implantat.
Silikonimplantat absorberar däremot IR energi. Implanterade silikon eller silikonproteser för näsa eller byte av öron tål att värmas av IR vågor. Eftersom silikon smälter vid över 200°C, bör den inte påverkas negativt av användningen av infraröda bastu. Det rekommenderas fortfarande att du kontrollerar med din kirurg och eventuellt en representant från implantattillverkaren för att vara helt säker.

IR BASTU OCH PACEMAKER / DEFIBRILLATOR

Det är viktigt att överväga vad dina hjärtförhållanden är och vad din läkare rekommenderar innan du använder någon typ av bastu.

I sällsynta fall upplever du smärta och / eller obehag, stoppa genast bastuanvändningen.

Vidare rekommendation att INTE använda IR bastu vid följande

• Stroke ( blödning i hjärnan)
• Svår aortastenos
• Nyligen genomgången hjärtinfarkt /hjärtattack
• Instabil angina pectoris
Lupus erythematosus, om du använder steroider (stör blodcirkulationen)
• Hjärntumörer
• Multipel skleros. Undvik använding av ir bastu helt om du inte får guidning av en läkare med expertis inom avgiftning om du har Multipel skleros.

Var försiktig / kontrollera med din läkare vid användning av ir bastu vid händelse av:

• Ditt specifika medicinska tillstånd om du tar speciella mediciner.
• Användning av Pacemaker (dubbelkolla med läkare och eventuellt tillverkaren)
• Diabetes (Börja sakta men säkert övervaka blodsockernivån)

Om du är osäker bör du kontrollera med din läkare (eller ännu bättre: en läkare med erfarenhet av ir bastu behandling) om din specifika medicinering kan kombineras med ir bastu.

Finns det andra faror med ir bastu för hjärtat?

Annat än i fall av allvarlig aortastenos, hjärtproblem, hjärtinfarkter och instabil angina … är det inte vara något.

Studier publicerade i traditionella medicinska tidskrifter har visat att hjärtinfarkt inte är förknippade med bastu användning bland friska bastuanvändare och att blodtrycket inte stiger. I själva verket kan högt blodtryck sänkas något genom regelbunden användning av ir bastu.

Har man däremot kronisk hjärtsvikt har ir bastubad visat sig inte bara vara säker, utan dessutom förbättra tillståndet!

Risker vid lång användning av ir bastu.
Det finns ett par saker att se upp med vid långvarig användninga av ir bastu: Du kan bryta ner kroppens reserver av en eller flera mineraler och elektrolyter. Därför är det viktigt att dricka mycket och att använda sig av kosttillskott när man bastar. Vi rekommenderar chlorella då chlorella samtidigt binder gifter till sig som frigörs vid bastningen. Vi rekommenderar varmt att dricka joniserat vatten då detta hjälper avgiftningen av kroppen, höjer kroppens pH, hjälper alla inre organ att badas i vätska och som generellt vitaliserar kroppens hälsa. numera finns det 700 medicinska studier som visar joniserat vattens förmåga att neutralisera olika sjukdomsproblem.

– Du kan rensa ut gifter ur ditt system som gör att du får utrensningssymtom eller symtom eller problem på vägen ut. Detta är saker som bara skulle innebära ett problem för dom som använder bastun kraftfullt och regelbundet som t.ex vid  avgiftning. Generellt gäller att om din kost är bra och du återfukta sig själv ordentligt i bastun, du vill sannolikt inte skapa mineral eller elektrolytbrist genom att IR basta ett par gånger i veckan.

– Insulin! Om du är en diabetiker och din läkare ger dig klartecken att använda ir bastu kommer han också att berätta att kontrollera dina insulin nivåer åtminstone vid första bastningen för att se hur värmen påverkar kroppen.

– Personer med överkänslighet mot kemikalier kan vara mer utsatta vid IR bastu:
Om du är (eller misstänker att du är) överkänslig mot kemikalier kommer faran med ir bastu pga anknytning till att toxiner frigörs från vävnaderna genom upphettning som kan vara värre än själva utrensningen för dig. Du skulle må bäst att avgifta dig först under sakkunnig ledning.

William Rea, MD, en av de mest kunniga läkare i världen i miljötoxicitet och detoxavgiftning med bastu varnar: “Okontrollerad, alltför snabb mobilisering av gifter kan få förödande effekter på kemiskt överkänsliga patienter.”

Å andra sidan, kemiskt överkänsliga människor kan och blir även av med sina giftiga bördor effektivt genom noggrant kontrollerade bastubad!

Läs vår senaste artikel om Detox med ir Bastu här

Det bästa med att äga en irbastu är att den är så snabb att få upp och komma igång med. Den kan du ha varomhelst i huset och alla kan använda den var dom vill!
Oavsett om du vill ha för hälsofördel kommer din IR bastu vara en väldigt bra investering varesig du gå ner i vikt, läka kroppen, förbränna fett, få mer energi eller till och med rensa ut gifter i kroppen.

Vill Du ha Hjälp med något? LÄS VÅR FAQ eller chatta med oss!

Måndag - Fredag 9-17
Lör Söndag STÄNGT
Infrarodbastu.org
Långhagsvägen 8
77633 Hedemora
0707313707
Scroll to Top

don't worry
be happy.

Vi UPPGRADERAR webbsidan
Vi beklagar BESVÄRET!


SNART KOMMER 2020 ÅRS MODELL KUNNA FÖRBESTÄLLAS till rabatterat pris